Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oude familiefoto’s Achtzalighedenboom gezocht

Foto uit de oude doos : Lille  Achtzalighedenboom

De Achtzalighedenboom in Lille wordt dit jaar  200 jaar. Dit wil de gemeente Lille uiteraard niet zomaar laten voorbijgaan. De gemeente opent binnenkort officieel het toeristisch seizoen, samen met De Lilse Bergen. De Achtzalighedenboom zal die dag een belangrijke rol spelen.

'De gemeente doet daarom een oproep naar iedereen die nog oude familiefoto’s heeft liggen die genomen zijn aan de boom.

De Achtzalighedenboom is een grove vliegden vlakbij de Rollekensberg in de Lilse bossen. De boom is bekend omwille van zijn grillige vorm. De Achtzalighedenboom is al jaren een toeristische trekpleister.  Schepen van toerisme Luc De Backer (Inzet): “Dit jaar vieren we in onze vier dorpen ‘Jaar van het Erfgoed’. Dat de Achtzalighedenboom 200 kaarsjes mag uitblazen in 2024, past perfect binnen dit plaatje. Op zaterdag 30 maart, bij de aftrap van ons toeristisch seizoen, zal de boom een centrale rol spelen. De boom heeft de laatste jaren veel te verduren gekregen en is zijn gloriejaren helaas voorbij.

We willen de boom via beeldmateriaal vereeuwigen en doen daarom een oproep aan iedereen die ooit bij de Achtzalighedenboom een speciaal moment heeft vastgelegd op foto. Of het nu gaat om trouwfoto's, familiekiekjes, of andere kostbare herinneringen. Grasduin in je fotoarchief en bezorg ze ons. Wij geven de foto’s een leuk plekje aan de boom op 30 maart. De foto’s verschijnen ook op onze toeristische website www.genietvanlille.be.”

Heb jij nog oude familiefoto’s liggen die genomen zijn aan de Achtzalighedenboom? Aarzel dan niet en bezorg ze ten laatste 20 maart aan de gemeente via vrijetijd@lille.be.'

Foto uit de oude doos : Lille  Achtzalighedenboom

Deel dit artikel